Extra narancsos linzerek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2 narancs reszelt héja
- 1 citrom facsart leve
- 1 kk vanília őrlemény vagy 3 cs vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Ragasztáshoz:
- narancsdzsem
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- díszítőcukorka
Elkészítése:
A lisztben elszitáljuk a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliát, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és legább másfél órára a hűtőbe tesszük (lehet akár éjszakára is, minél tovább pihen, annál finomabb lesz).
Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra kisodorjuk, majd kiszaggatjuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon kb 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
Miután kihűltek a korongok, 1-1 teáskanálnyi illatos, fűszeres narancsdzsemmel összeragasztjuk és egy órát pihentetjük. Ezután rácsra sorakoztatjuk és jöhet a csokizás.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és egy-egy kanállal végigcsurgatunk belőle, majd azonnal rászórunk néhány szemet a díszítő cukorkákból.
Másnapra puhulós sütemény, de dobozba téve, lezárva 1 hétig is eláll, ünnepek előtt pár nappal el lehet készíteni.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A narancsdzsemet általában a téli hónapokban szoktam elkészíteni, mert olyankor lényegesen olcsóbb a déligyümölcs!
https://receptneked.hu/befozes/narancsdzsem/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »