Hozzávalók:
Tészta:
Ragasztáshoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztben elszitáljuk a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliát, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és legább másfél órára a hűtőbe tesszük (lehet akár éjszakára is, minél tovább pihen, annál finomabb lesz).
Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra kisodorjuk, majd kiszaggatjuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon kb 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
Miután kihűltek a korongok, 1-1 teáskanálnyi illatos, fűszeres narancsdzsemmel összeragasztjuk és egy órát pihentetjük. Ezután rácsra sorakoztatjuk és jöhet a csokizás.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és egy-egy kanállal végigcsurgatunk belőle, majd azonnal rászórunk néhány szemet a díszítő cukorkákból.
Másnapra puhulós sütemény, de dobozba téve, lezárva 1 hétig is eláll, ünnepek előtt pár nappal el lehet készíteni.
Jó étvágyat kívánok!
A narancsdzsemet általában a téli hónapokban szoktam elkészíteni, mert olyankor lényegesen olcsóbb a déligyümölcs!
https://receptneked.hu/befozes/narancsdzsem/