Étcsokikrémes tuttifrutti kocka recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 × 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 × 4 evőkanál porcukor
- 2 × 2 evőkanál kakaópor
- 2 × 2 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 30 dkg étcsokoládé
- 0,5 üveg rum aroma
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál darált keksz
Tuttifrutti krém:
- 2 csomag tuttifrutti ízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés zselatin
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.
Krém készítése:
A csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.
Tuttifrutti krém készítése:
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Hab készítése:
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve).
Összeállítás:
A 2 kakaós piskótát “összeragasztjuk” a kekszes krémmel. A felső piskótalapra rákenjük a tuttifrutti ízű krémet, majd erre halmozzuk a felvert tejszínhabot.
Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
A Étcsokikrémes tuttifrutti kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »