Étcsokikrémes tuttifrutti kocka recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 × 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 × 4 evőkanál porcukor
- 2 × 2 evőkanál kakaópor
- 2 × 2 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 30 dkg étcsokoládé
- 0,5 üveg rum aroma
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál darált keksz
Tuttifrutti krém:
- 2 csomag tuttifrutti ízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés zselatin
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.
Krém készítése:
A csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.
Tuttifrutti krém készítése:
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Hab készítése:
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve).
Összeállítás:
A 2 kakaós piskótát “összeragasztjuk” a kekszes krémmel. A felső piskótalapra rákenjük a tuttifrutti ízű krémet, majd erre halmozzuk a felvert tejszínhabot.
Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
A Étcsokikrémes tuttifrutti kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g