Étcsokikrémes tuttifrutti kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 2 × 4 tojás
  • 2 × 4 evőkanál porcukor
  • 2 × 2 evőkanál kakaópor
  • 2 × 2 evőkanál liszt
  • 2 × 1/2 csomag sütőpor

Krém:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 0,5 üveg rum aroma
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál darált keksz

Tuttifrutti krém:

  • 2 csomag tuttifrutti ízű pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Hab:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés zselatin

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.

Krém készítése:

A csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.

Tuttifrutti krém készítése:

A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Hab készítése:

A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve).

Összeállítás:

A 2 kakaós piskótát “összeragasztjuk” a kekszes krémmel. A felső piskótalapra rákenjük a tuttifrutti ízű krémet, majd erre halmozzuk a felvert tejszínhabot.

Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!