Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszkimó szelet recept

Eszkimó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 evőkanál víz
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál vaníliás cappuccino por
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diós és az egész masszát csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, légkeveréssel 195 fokon megsütjük.

    A pudingporokat 0,5 dl tejjel összekeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporokat lassan hozzáadjuk. Megvárjuk amíg besűrűsödik, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a  cappuccino port, hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.

    A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém kétharmad részével. A többi krémmel pedig bevonjuk. A tetejét darált dióval megszórjuk, majd dióval díszítjük.

    Tepsi méret: 25x35cm

    Tipp:

    A süteményt, szórás helyet, csokoládéval is leöntheted.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá