Eszkimó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 15 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojás fehérje

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál vaníliás cappuccino por
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej

Elkészítése:

A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diós és az egész masszát csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, légkeveréssel 195 fokon megsütjük.

A pudingporokat 0,5 dl tejjel összekeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporokat lassan hozzáadjuk. Megvárjuk amíg besűrűsödik, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a  cappuccino port, hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.

A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém kétharmad részével. A többi krémmel pedig bevonjuk. A tetejét darált dióval megszórjuk, majd dióval díszítjük.

Tepsi méret: 25x35cm

Tipp:

A süteményt, szórás helyet, csokoládéval is leöntheted.