Érsek szelet recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- fél üveg ribizlilekvár helyettesíthető bármilyen lekvárral, fő, hogy savanykás legyen)
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze és félórára tegyük a hűtőbe.
Osszuk a tésztát három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával és szórjuk meg őrőlt fahéjjal. Tegyük rá a következő kinyújtott tésztát, majd kenjük meg lekvárral és tegyük rá az utolsó kinyújtott lapot.
Végül kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített, 180 fokos sütőben süssük pirosra.
Miután kihűlt szeleteljük fel és porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »