Erdélyi raffaello csokis krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
Barna tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2o dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 15 dkg olvasztott csokoládé
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, majd a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük a lapot.
A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habbal elkeverjük és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A krém 2/3-ad részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
Az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »