Erdélyi raffaello csokis krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
Barna tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2o dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 15 dkg olvasztott csokoládé
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, majd a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük a lapot.
A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habbal elkeverjük és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A krém 2/3-ad részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
Az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »