Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet sót
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kókuszreszelék
- 40 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Locsoláshoz:
- 1 dl tej (langyos)
Eredei gyümölcsös réteg:
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml víz
- 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)
Krém:
- 600 ml tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 120 g cukor
- 100 g fehér csokoládé
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport összekeverjük.
A tojások fehérjét elkezdjük a sóval kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a kétféle cukrot is és közben kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. Figyeljünk rá. hogy ne törjük össze a habot!
Egy 32*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kóuszos masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Még melegen, mikor kivesszük a sütőből egy kés hegyével vagy fogpiszkálóval sűrűn megszurkáljuk és meglocsoljuk a langyos tejjel, majd kihűtjük.
Erdei gyümölcsös réteg:
A fagyasztott gyümölcsöt egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a cukrokat és a víz felét. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök kiengednek és a cukor elolvad. Ekkor botmixerrel pürésítjük.
A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a krémet.
A lapról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe és rásimítjuk a még meleg gyümölcsös pudingot egyenletesen.
Krém:
A tej nagy részét elkezdjük felmelegíteni, amibe beletesszük a csokit és a cukrokat. A maradék tejben csomómentesen elkeverjük a pudinporokat és a tojássárákat. A pudinporos keveréket vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a meleg tejhez és besűrítjük.
Folpackkal letakarva a tetejét teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk a krémet.
A kész krémet a gyümölcsös rétegre simítjuk egyenletesen.
A tejszínt felverjük. Kétféle módon vihetjük fel a süteményre: rákenjük egyben vagy felszeleteljük és a szeleteket egyenként díszítjük, mint ahogyan a képen is látszik.