Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept

Erdei gyümölcsös raffaello szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet sót
    • 80 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 g kókuszreszelék
    • 40 g finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej (langyos)

    Eredei gyümölcsös réteg:

    • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
    • 100 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 250 ml víz
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)

    Krém:

    • 600 ml tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 120 g cukor
    • 100 g fehér csokoládé
    • 200 g vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport összekeverjük.

    A tojások fehérjét elkezdjük a sóval kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a kétféle cukrot is és közben kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. Figyeljünk rá. hogy ne törjük össze a habot!

    Egy 32*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kóuszos masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Még melegen, mikor kivesszük a sütőből egy kés hegyével vagy fogpiszkálóval sűrűn megszurkáljuk és meglocsoljuk a langyos tejjel, majd kihűtjük.

    Erdei gyümölcsös réteg:

    A fagyasztott gyümölcsöt egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a cukrokat és a víz felét. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök kiengednek és a cukor elolvad. Ekkor botmixerrel pürésítjük.

    A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a krémet.

    A lapról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe és rásimítjuk a még meleg gyümölcsös pudingot egyenletesen.

    Krém:

    A tej nagy részét elkezdjük felmelegíteni, amibe beletesszük a csokit és a cukrokat. A maradék tejben csomómentesen elkeverjük a pudinporokat és a tojássárákat. A pudinporos keveréket vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a meleg tejhez és besűrítjük.

    Folpackkal letakarva a tetejét teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk a krémet.

    A kész krémet a gyümölcsös rétegre simítjuk egyenletesen.

    A tejszínt felverjük. Kétféle módon vihetjük fel a süteményre: rákenjük egyben vagy felszeleteljük és a szeleteket egyenként díszítjük, mint ahogyan a képen is látszik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá