Erdei gyümölcsös raffaello szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Erdei gyümölcsös raffaello szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • csipet sót
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 40 g finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Locsoláshoz:

  • 1 dl tej (langyos)

Eredei gyümölcsös réteg:

  • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml víz
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)

Krém:

  • 600 ml tej
  • 6 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 120 g cukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 200 g vaj

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Tészta:

A kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport összekeverjük.

A tojások fehérjét elkezdjük a sóval kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a kétféle cukrot is és közben kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. Figyeljünk rá. hogy ne törjük össze a habot!

Egy 32*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kóuszos masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Még melegen, mikor kivesszük a sütőből egy kés hegyével vagy fogpiszkálóval sűrűn megszurkáljuk és meglocsoljuk a langyos tejjel, majd kihűtjük.

Erdei gyümölcsös réteg:

A fagyasztott gyümölcsöt egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a cukrokat és a víz felét. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök kiengednek és a cukor elolvad. Ekkor botmixerrel pürésítjük.

A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a krémet.

A lapról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe és rásimítjuk a még meleg gyümölcsös pudingot egyenletesen.

Krém:

A tej nagy részét elkezdjük felmelegíteni, amibe beletesszük a csokit és a cukrokat. A maradék tejben csomómentesen elkeverjük a pudinporokat és a tojássárákat. A pudinporos keveréket vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a meleg tejhez és besűrítjük.

Folpackkal letakarva a tetejét teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, akkor robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk a krémet.

A kész krémet a gyümölcsös rétegre simítjuk egyenletesen.

A tejszínt felverjük. Kétféle módon vihetjük fel a süteményre: rákenjük egyben vagy felszeleteljük és a szeleteket egyenként díszítjük, mint ahogyan a képen is látszik.