Epres-ribizlis habos süti recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 8 ek tej
- csipet só
- 80 dkg ribizli és eper vegyesen
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.
A tésztát margarinnal kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval és a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit és az apróra vágott epret. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Tipp:
Készíthetjük bármilyen gyümölccsel a süteményt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »