Epres-ribizlis habos süti recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 8 ek tej
- csipet só
- 80 dkg ribizli és eper vegyesen
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.
A tésztát margarinnal kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval és a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit és az apróra vágott epret. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Tipp:
Készíthetjük bármilyen gyümölccsel a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »