Epres-ribizlis habos süti recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 8 ek tej
- csipet só
- 80 dkg ribizli és eper vegyesen
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.
A tésztát margarinnal kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval és a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit és az apróra vágott epret. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Tipp:
Készíthetjük bármilyen gyümölccsel a süteményt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »