Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-kókuszos gofritorta recept

Epres-kókuszos gofritorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    A tésztához:
    (5 db gofrihoz)

    • 80 g vaj
    • 80 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 db tojás
    • 100 g liszt
    • csipetnyi sütőpor
    • 40 g kókuszreszelék

    A töltelékhez:

    • 200 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 200 g mascarpone
    • 50 g cukor
    • (habfixálló ha szükséges)
    • 200 g eper

    Tetejére:

    • Kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Keverjük krémesre a vajat,a tojásokkal, cukrokkal, majd adagoljuk hozzá apránként a sütőporos lisztet és a legvégén a kókuszreszeléket is keverjük bele.

    Az előmelegített gofrisütőt kenjük meg vajjal és süssük ki benne a gofrikat.

    A töltelékhez kezdjük felverni a habtejszínt a cukorral, majd lassanként adagoljuk hozzá a mascarponét (ha túl lágy a krém, tehetünk hozzá habfixállót is).

    Az eprekből tegyünk félre a díszítéshez a többit daraboljuk fel.

    Minden gofrit kenjünk meg a tejszínhabos krémmel, majd szórjuk rá az eperdarabokat.

    A tetejét ,szórjuk meg kókuszreszelékkel és díszítsük a félretett eprekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek