Epres-kókuszos gofritorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
(5 db gofrihoz)
- 80 g vaj
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g liszt
- csipetnyi sütőpor
- 40 g kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 200 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 50 g cukor
- (habfixálló ha szükséges)
- 200 g eper
Tetejére:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
Keverjük krémesre a vajat,a tojásokkal, cukrokkal, majd adagoljuk hozzá apránként a sütőporos lisztet és a legvégén a kókuszreszeléket is keverjük bele.
Az előmelegített gofrisütőt kenjük meg vajjal és süssük ki benne a gofrikat.
A töltelékhez kezdjük felverni a habtejszínt a cukorral, majd lassanként adagoljuk hozzá a mascarponét (ha túl lágy a krém, tehetünk hozzá habfixállót is).
Az eprekből tegyünk félre a díszítéshez a többit daraboljuk fel.
Minden gofrit kenjünk meg a tejszínhabos krémmel, majd szórjuk rá az eperdarabokat.
A tetejét ,szórjuk meg kókuszreszelékkel és díszítsük a félretett eprekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.