Epres-kókuszos gofritorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Epres-kókuszos gofritorta

Hozzávalók:

A tésztához:
(5 db gofrihoz)

  • 80 g vaj
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • csipetnyi sütőpor
  • 40 g kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 50 g cukor
  • (habfixálló ha szükséges)
  • 200 g eper

Tetejére:

  • Kókuszreszelék

Elkészítése:

Keverjük krémesre a vajat,a tojásokkal, cukrokkal, majd adagoljuk hozzá apránként a sütőporos lisztet és a legvégén a kókuszreszeléket is keverjük bele.

Az előmelegített gofrisütőt kenjük meg vajjal és süssük ki benne a gofrikat.

A töltelékhez kezdjük felverni a habtejszínt a cukorral, majd lassanként adagoljuk hozzá a mascarponét (ha túl lágy a krém, tehetünk hozzá habfixállót is).

Az eprekből tegyünk félre a díszítéshez a többit daraboljuk fel.

Minden gofrit kenjünk meg a tejszínhabos krémmel, majd szórjuk rá az eperdarabokat.

A tetejét ,szórjuk meg kókuszreszelékkel és díszítsük a félretett eprekkel.