Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres ecklerfánk recept

Epres ecklerfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 14 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 0,5 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 1 csomag epres pudingpor
    • 0,3 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • eper

    A díszítéshez:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt, hozzászórjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal kevergetjük. Akkor jó, ha elválik az edény falától. A tésztát félretesszük hűlni.

    Ha langyos, egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzunk el benne minden tojást). Töltsük a tésztát habzsákba, és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, mert sülésnél duplájára dagad).

    Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe, majd 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra, és süssük további 10-15 percig.

    A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot, majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, közben néha átkeverjük.

    A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudingba keverjük a turmixolt 1-2 szem eperrel együtt.

    A tésztát ketté vágjuk, habzsákból a tésztára nyomjuk a krémet. Rátesszük a tetejét, és porcukorral megszórjuk.

    Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá