Epres ecklerfánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres ecklerfánk

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 0,3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • eper

A díszítéshez:

  • porcukor

Elkészítése:

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt, hozzászórjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal kevergetjük. Akkor jó, ha elválik az edény falától. A tésztát félretesszük hűlni.

Ha langyos, egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzunk el benne minden tojást). Töltsük a tésztát habzsákba, és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, mert sülésnél duplájára dagad).

Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe, majd 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra, és süssük további 10-15 percig.

A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot, majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, közben néha átkeverjük.

A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudingba keverjük a turmixolt 1-2 szem eperrel együtt.

A tésztát ketté vágjuk, habzsákból a tésztára nyomjuk a krémet. Rátesszük a tetejét, és porcukorral megszórjuk.

Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.