Emeletes diós sütemény recept

Hozzávalók:
Az első réteghez:
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 2 ek tejföl
A második réteghez:
- 5 – 6 ek házi baracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
A harmadik réteghez:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 kk sütőpor
Elkészítése:
Az első réteg elkészítése:
A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.
A második réteg:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A harmadik réteg:
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet.
Ráöntjük a diós réteg tetejére.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »