Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kakaós kevert csokimázzal recept

Egyszerű kakaós kevert csokimázzal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt (a diétásabb változathoz 8 dkg finomliszt+2 dkg étkezési keményítő)
    • 15 dkg zabpehelyliszt
    • 20 dkg porcukor /én 25 dkg eritrit cukrot használtam/
    • 5 dkg puha vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej /én fele arányban tejfölt raktam bele/
    • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
    • 3-4 ek kakaópor
    • sárgabaracklekvár a kenéshez

    A mázhoz:

    • 3 dkg vaj
    • szűk negyed bögre víz
    • két evőkanál kristálycukor /eritrit/
    • két evőkanál holland kakaópor
    • pici rumaroma

    Elkészítése:

    A finomlisztet vagy a zabpehelylisztes keveréket összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

    A cukrot, a tojást és a vajat habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a tejfölt.

    A masszát egy 28*18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben 20 percig sütjük.

    Én az eritrit miatt 160 fokon sütöttem 40 percig, mert a magasabb hőfokon elveszti a cukor értékét.

    A készre sült tésztát emeljük ki a tepsiből és még forrón, ízlés szerint kenjük meg a lekvárral, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben készítsük el a mázat.

    Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, majd a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá és azzal is forraljuk össze.

    Öntsük a sütire és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal.

    Picit hagyjuk dermedni, körülbelül negyed órát és már szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá