Hozzávalók:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A finomlisztet vagy a zabpehelylisztes keveréket összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A cukrot, a tojást és a vajat habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a tejfölt.
A masszát egy 28*18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben 20 percig sütjük.
Én az eritrit miatt 160 fokon sütöttem 40 percig, mert a magasabb hőfokon elveszti a cukor értékét.
A készre sült tésztát emeljük ki a tepsiből és még forrón, ízlés szerint kenjük meg a lekvárral, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben készítsük el a mázat.
Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, majd a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá és azzal is forraljuk össze.
Öntsük a sütire és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal.
Picit hagyjuk dermedni, körülbelül negyed órát és már szeletelhetjük is.