Egyszerű diós süti recept
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre a mérce
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1 csésze darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 csésze étolaj
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, diót és a vaníliás cukrot. A diós keveréket a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, majd egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.
Forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült és kihűlt, akkor a hideg tejszínt felverjük a habfixálóval és a lapra kenjük egyenletesen. Tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Ízlés szerint felszeleteljük és úgy tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









