Egyszerű diós süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre a mérce
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1 csésze darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 csésze étolaj
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, diót és a vaníliás cukrot. A diós keveréket a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, majd egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.
Forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült és kihűlt, akkor a hideg tejszínt felverjük a habfixálóval és a lapra kenjük egyenletesen. Tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Ízlés szerint felszeleteljük és úgy tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.