Egyszerű citromos szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg porcukor
- 0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 2 púpos ek tejföl
Krémhez:
- 3 púpos ek liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és héj keveréket.
Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.
Lefedve legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta szépen megpuhuljon.
Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan süti, amit már régen szerettem volna elkészíteni, mert nagy citromrajongó vagyok. Picit halogattam, mert ezek a nyújtott lapos sütik nem éppen a szívem csücskei, de aztán rávettem magamat, és nem is volt olyan szörnyű.
A tésztával könnyű volt bánni, nem ragadt, és szépen megemelkedett sütés közben. A krémtől pedig kellemesen citromos süti lett a végeredmény. Alig vártam, hogy megpuhuljon, és végre lehessen kóstolni. Érdemes volt vele dolgozni, biztosra veszem, hogy máskor is asztalra kerül majd.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »