Édes, cukkinis kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl olaj (kókusz)
- 3 tk vanília kivonat
- 25 dkg porcukor (eredetileg 2+1/4 cup, ami kb 45 dkg)
- 2 csésze cukkini reszelve (nem mértem hány deka)
- 45 dkg liszt (3 csésze)
- fél tk só
- 1 tk sütőpor
- negyed tk szódabikarbóna
- kb 25 dkg áfonya (1 pint, ami kb 4,7 dl) + a díszítéshez
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- fél citrom leve
- 1 egész citrom héja
- kb 5 dkg porcukor
- csipet só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175-180°-ra.
Reszeljük le a cukkinit finomra (én nem csepegtettem le).
Verjük fel habosra a tojásokat a cukorral és a sóval. Forgassuk bele a zöldséget, a sütőporos-szódás lisztet (én ebből kivettem két evőkanálnyit). Két evőkanál lisztben hempergessük meg az áfonyát és így adjuk a cukkinis masszához.
Az egész keveréket sütőpapírral bélelt, vagy vajazott-lisztezett sütőformába simítjuk (étfelé is lehet osztani és külön-külön megsütni).
Nagyjából 40-50 perc kell neki, de mindenképp ellenőrizzük késsel vagy tűvel. Én a formában hagytam teljesen kihülni.
Kikeverjük a krémsajtot a cukorral és a citromlével, sóval és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját is. Ezzel kenjük meg a tortánkat.
Egy-két óra hűtés nem árt tálalás előtt. Díszíthetjük áfonyával, citromhéjjal és mentalevelekkel.
Tipp:
Ez a mennyiség egy normál püspökkenyér formához elegendő.