Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes, cukkinis kenyér recept

Édes, cukkinis kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl olaj (kókusz)
    • 3 tk vanília kivonat
    • 25 dkg porcukor (eredetileg 2+1/4 cup, ami kb 45 dkg)
    • 2 csésze cukkini reszelve (nem mértem hány deka)
    • 45 dkg liszt (3 csésze)
    • fél tk só
    • 1 tk sütőpor
    • negyed tk szódabikarbóna
    • kb 25 dkg áfonya (1 pint, ami kb 4,7 dl) + a díszítéshez

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • fél citrom leve
    • 1 egész citrom héja
    • kb 5 dkg porcukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 175-180°-ra.

    Reszeljük le a cukkinit finomra (én nem csepegtettem le).

    Verjük fel habosra a tojásokat a cukorral és a sóval. Forgassuk bele a zöldséget, a sütőporos-szódás lisztet (én ebből kivettem két evőkanálnyit). Két evőkanál lisztben hempergessük meg az áfonyát és így adjuk a cukkinis masszához.

    Az egész keveréket sütőpapírral bélelt, vagy vajazott-lisztezett sütőformába simítjuk (étfelé is lehet osztani és külön-külön megsütni).

    Nagyjából 40-50 perc kell neki, de mindenképp ellenőrizzük késsel vagy tűvel. Én a formában hagytam teljesen kihülni.

    Kikeverjük a krémsajtot a cukorral és a citromlével, sóval és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját is. Ezzel kenjük meg a tortánkat.

    Egy-két óra hűtés nem árt tálalás előtt. Díszíthetjük áfonyával, citromhéjjal és mentalevelekkel.

    Tipp:

    Ez a mennyiség egy normál püspökkenyér formához elegendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá