Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175-180°-ra.
Reszeljük le a cukkinit finomra (én nem csepegtettem le).
Verjük fel habosra a tojásokat a cukorral és a sóval. Forgassuk bele a zöldséget, a sütőporos-szódás lisztet (én ebből kivettem két evőkanálnyit). Két evőkanál lisztben hempergessük meg az áfonyát és így adjuk a cukkinis masszához.
Az egész keveréket sütőpapírral bélelt, vagy vajazott-lisztezett sütőformába simítjuk (étfelé is lehet osztani és külön-külön megsütni).
Nagyjából 40-50 perc kell neki, de mindenképp ellenőrizzük késsel vagy tűvel. Én a formában hagytam teljesen kihülni.
Kikeverjük a krémsajtot a cukorral és a citromlével, sóval és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját is. Ezzel kenjük meg a tortánkat.
Egy-két óra hűtés nem árt tálalás előtt. Díszíthetjük áfonyával, citromhéjjal és mentalevelekkel.
Ez a mennyiség egy normál püspökkenyér formához elegendő.