Duplán diós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 8 ek víz
- 0,5 cs sütőpor
- 5 dkg darált dió
- csipet só
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. 10-12 perc alatt kb háromszorosára fog nőni a tojások térfogata, de közben több részletben beledogozzuk a cukrot is.
Amikor a tojás már jól kifehéredett és jó habos, akkor hozzáadjuk a vizet és azzal is elkeverjük. Utána a lisztet és a sütőport dolgozzuk bele a masszába. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
A piskótamassza felét a tepsibe öntjük, majd a másik felébe belekeverjük a diót és a sima tészta tetejére tesszük kanállal kis halmokban.
Kb 20 perc alatt megsütjük a lapot, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és kevés tejet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a maradék tejet és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük a krémet. Folpackkal letakarva kihűtjük.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a margarint, diót és a rumot, majd kihabosítjuk az egészet.
A kész krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük kihabosítani, majd több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
A tojáshabot a krémre simítjuk, majd néhány órára hűvös helyre tesszük.