Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán csokis brownie recept

Duplán csokis brownie
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 bögre víz (2 dl)
    • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 bögre finomliszt (a bögre 2 dl-es)
    • 1 bögre kristálycukor (a bögre 2 dl-es)
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 150 g natúr joghurt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg vaj

    Tetejére:

    • mogyoró (vagy dió)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg porcukor
    • 6 evőkanál natúr joghurt
    • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 12 dkg vaj

    Elkészítése:

    A vizet egy kisebb lábasba öntjük, majd a vajat és a kakaót hozzáadjuk, végül kevergetve felforraljuk, ezután a tűzről lehúzzuk.

    A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd a csokis keverékhez adjuk. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

    Egy kb 30*25 cm-es tepsit kikenünk, majd a tésztát beleöntjük és nedves késsel elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb 20 percig sütjük.

    A tészta tetejére a hozzávalókat a mogyoró kivételével összemelegítjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen felolvad. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, de még meleg tészta tetejére kenjük és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta, majd díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek