Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, majd a vajat és a kakaót hozzáadjuk, végül kevergetve felforraljuk, ezután a tűzről lehúzzuk.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd a csokis keverékhez adjuk. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb 30*25 cm-es tepsit kikenünk, majd a tésztát beleöntjük és nedves késsel elsimítjuk.
Előmelegített sütőben (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb 20 percig sütjük.
A tészta tetejére a hozzávalókat a mogyoró kivételével összemelegítjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen felolvad. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, de még meleg tészta tetejére kenjük és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta, majd díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!