Dunahullám kicsit másképpen recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál étolaj
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag epres pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 4 dl meggylé
- 18 dkg margarin
- 18 dkg cukor
Tetejére:
- kb 1 bögre magozott meggy
- fél tábla tortabevonó vagy csoki
- 1 kiskanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk.
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és a sütőport is. Belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét.
A tepsibe kanalazzuk a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére kanalazzuk és picit összekeverjük.
200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport, a lisztet és a cukrot a meggylével jól kikavarjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk.
A tésztára habzsákkal kis halmokat nyomunk a krémből és mindegyik tetejére egy szem meggyet teszünk. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a meggy tetejére csorgatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »