Diótetős-lekváros szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom leve
Töltelék:
- kb fél üveg baracklekvár (vagy más savanykás lekvár)
Tetejére:
- 10 dkg dió
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a citrom levét, majd jól elekeverjük az egészet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kevés habbal lazítunk a vajas masszán, majd a többi habot lazán hozzáforgatjuk.
Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a dió és a kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk és gazdagon megkenjük baracklekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.