Diótetős-lekváros szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom leve
Töltelék:
- kb fél üveg baracklekvár (vagy más savanykás lekvár)
Tetejére:
- 10 dkg dió
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a citrom levét, majd jól elekeverjük az egészet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kevés habbal lazítunk a vajas masszán, majd a többi habot lazán hozzáforgatjuk.
Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a dió és a kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk és gazdagon megkenjük baracklekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »