Diótetős-lekváros szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom leve
Töltelék:
- kb fél üveg baracklekvár (vagy más savanykás lekvár)
Tetejére:
- 10 dkg dió
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a citrom levét, majd jól elekeverjük az egészet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kevés habbal lazítunk a vajas masszán, majd a többi habot lazán hozzáforgatjuk.
Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a dió és a kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk és gazdagon megkenjük baracklekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »