Diós-zabpelyhes aprósütemény recept

Hozzávalók:
A csésze 2 dl-es.
- 1 csésze dió
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 0,5 kanál fahéj
- csipet só
- 2 ek repceolaj
- 0,5 csésze juharszirup
- 0,5 csésze almapüré
- esetleg 16-18 szem dió
Elkészítése:
Daráld le a diót és a zabpelyhet együtt és öntsd egy tálba. Add hozzá a lisztet, fűszereket és keverd össze. Egy másik tálba keverd össze a szirupot , az almapürét és az olajat. .
Keverd a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és dolgozd össze. Tegyél kanállal kis kupacokat a tepsibe. Ha szeretnél a kupacok közepébe tehetsz egy szem diót is.
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb 15-20 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »