Diós süti egy tojásból recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A csésze 2 dl-es.
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze cukor
- fél csésze olaj
- 1 csésze tej
- 1 csésze darált dió
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 zacskó tiramisu ízű pudingpor
- 150 gramm (tea)vaj
A díszítéshez:
- csokoládéreszelék vagy színes tortadara
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a tejet, a darált diót, a réteslisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A tepsit zsiradékkal kikenjük, liszttel megszórunk, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 25 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet: a tejhez hozzáadjuk a pudingpot és megfőzzük. Ha elkészült a puding, kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és ehhez a habos vajhoz adagoljuk hozzá apránként a pudingot folyamatos kevergetés mellett.
A tölteléket a megsült tészta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk, majd díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










