Diós süti egy tojásból recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A csésze 2 dl-es.
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze cukor
- fél csésze olaj
- 1 csésze tej
- 1 csésze darált dió
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 zacskó tiramisu ízű pudingpor
- 150 gramm (tea)vaj
A díszítéshez:
- csokoládéreszelék vagy színes tortadara
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a tejet, a darált diót, a réteslisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A tepsit zsiradékkal kikenjük, liszttel megszórunk, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 25 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet: a tejhez hozzáadjuk a pudingpot és megfőzzük. Ha elkészült a puding, kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és ehhez a habos vajhoz adagoljuk hozzá apránként a pudingot folyamatos kevergetés mellett.
A tölteléket a megsült tészta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk, majd díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »