Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5 dkg darált dió
- 8 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 13 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek forró víz
Vaníliás krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy k keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt keverjük habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és egyenletesen simítsuk el a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt amelyiken sütöttük. Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).
Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
A pudingport keverjük simára a tejjel, és a kristálycukorral majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét, kenjük rá egyenletesen.
Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »