Diós piskótatekercs rumos-csokis krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 7 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg finomliszt
- sütőpor
- citromlé
A krémhez:
- 1 csg csokoládés pudingpor
- 5 dkg csokoládé
- 3 dl tej
- fél fiola rumaroma
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
- fél fiola rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzá adtam egyenként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem.
Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítottam, a sütőpapírt lehúztam és feltekertem.
A konyharuhában hagytam kihűlni.
A krém készítés:
A tejet a cukorral és a pudingporral kikevertem, majd felfőztem és a csokoládét hozzákevertem.
Ezután kihűtöttem, majd a rumaromával és a vajjal habosra kevertem.
A tekercset kibontottam a konyharuhából, kiterítettem és a krémmel megkentem.
Újból feltekertem.
A csokoládét a vajja és a rumaromával gőz felett felolvasztottam, majd a süteményt bevontam.
Hűtőbe tettem dermedni. 1 óra múlva szeletelhető.
Tepsi méret:
31×37 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »