Diós piskótatekercs rumos-csokis krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 7 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg finomliszt
- sütőpor
- citromlé
A krémhez:
- 1 csg csokoládés pudingpor
- 5 dkg csokoládé
- 3 dl tej
- fél fiola rumaroma
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
- fél fiola rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzá adtam egyenként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem.
Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítottam, a sütőpapírt lehúztam és feltekertem.
A konyharuhában hagytam kihűlni.
A krém készítés:
A tejet a cukorral és a pudingporral kikevertem, majd felfőztem és a csokoládét hozzákevertem.
Ezután kihűtöttem, majd a rumaromával és a vajjal habosra kevertem.
A tekercset kibontottam a konyharuhából, kiterítettem és a krémmel megkentem.
Újból feltekertem.
A csokoládét a vajja és a rumaromával gőz felett felolvasztottam, majd a süteményt bevontam.
Hűtőbe tettem dermedni. 1 óra múlva szeletelhető.
Tepsi méret:
31×37 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »