Diós ötlapos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 30*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 35 dkg cukor
- 2 dl tej
- 25 dkg őrölt dió
- 2 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg vaj
- 1-2 evőkanál rum vagy aroma
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó vagy csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük.
Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra keverjük, majd a rummal ízesítjük.
Megtöltjük a lapokat a kerémmel, majd a végén a csokit az olajjal a mikróban megolvasszuk, jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára, majd elsimítjuk.
Másnap szeleteljük. Addigra a lapok szépen megpuhulnak.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.