Diós ötlapos recept

Hozzávalók egy 30*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 35 dkg cukor
- 2 dl tej
- 25 dkg őrölt dió
- 2 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg vaj
- 1-2 evőkanál rum vagy aroma
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó vagy csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük.
Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra keverjük, majd a rummal ízesítjük.
Megtöltjük a lapokat a kerémmel, majd a végén a csokit az olajjal a mikróban megolvasszuk, jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára, majd elsimítjuk.
Másnap szeleteljük. Addigra a lapok szépen megpuhulnak.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »