Diós-oroszkrémszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál baracklekvár
- 9 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vanília puding
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zseléfix
Elkészítése:
A piskótánál a tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben közepes tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingot a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk, és hozzá adjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzá adjuk a zseléfixet is.
A krémmel összekeverjük, és a diós lapra kenjük. Díszíthetjük is a krémmel a tetejét. Jó étvágyat hozzá. :-)
Tipp:
A krémbe keverhetünk ananász darabkákat, nagyon finom lesz tőle a sütink.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »