Diós-oroszkrémszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál baracklekvár
- 9 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vanília puding
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zseléfix
Elkészítése:
A piskótánál a tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben közepes tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingot a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk, és hozzá adjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzá adjuk a zseléfixet is.
A krémmel összekeverjük, és a diós lapra kenjük. Díszíthetjük is a krémmel a tetejét. Jó étvágyat hozzá. :-)
Tipp:
A krémbe keverhetünk ananász darabkákat, nagyon finom lesz tőle a sütink.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

