Diós mézes vaníliás krémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg finomliszt
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz.
A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd még forrón belekeverjük a mézes masszába.
4 cipót formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)
kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán.
A krém elkészítése:
A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.
A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
Csokimáz:
A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróba felolvasztjuk és simára keverjük.
Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.