Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós mézes vaníliás krémmel recept

Diós mézes vaníliás krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tej
    • 2 evőkanál méz
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 30 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj

    Máz:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz.

    A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd még forrón belekeverjük a mézes masszába.

    4 cipót formálunk,  majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)

    kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán.

    A krém elkészítése:

    A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük.

    A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.

    A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.

    Csokimáz:

    A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróba felolvasztjuk és simára keverjük.

    Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá