Diós mézes vaníliás krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg finomliszt

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj

Máz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz.

A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd még forrón belekeverjük a mézes masszába.

4 cipót formálunk,  majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)

kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán.

A krém elkészítése:

A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük.

A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.

A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.

Csokimáz:

A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróba felolvasztjuk és simára keverjük.

Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.