Diós-mákos bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 ml tej (inkább kevesebbel indítsatok, lisztfüggő)
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Mákos töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 ek baracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Diós töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek baracklekvár
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Elkészítése:
A langyos tejbe 1 kk cukrot teszünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztet kimérjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát és a felfuttatot élesztőt.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk.
Letkarva, hűvösebb helyen 40 percig pihentetjük, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat, majd a töltelékkel megtöljtük. A széleit elvékonyítjuk és behajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. Azonnal lekenjük tojássárgával, majd hűvös helyen (legjobb kinn), addig hagyjuk (kb fél óra), amíg megszárad.
Begyújtjuk a sütőt 180 fokra. Lekenjük tojásfehérjével a bejgliket és megszúrkáljuk több helyen. 30-35 percig alsó-felső sütéssel megsütjük (nem középen, inkább lentebbi rácson sütöm).
Tipp:
Több éve sütöm, bevált. Nyersen 52 dkg a tészta, 40 dkg a töltelék/rúd. Kisülve 90 dkg.🙂
Másfél adag tésztából 3 rudat sütöttem, dupla adag töltelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »