Diós-mákos bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 ml tej (inkább kevesebbel indítsatok, lisztfüggő)
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Mákos töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 ek baracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Diós töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek baracklekvár
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Elkészítése:
A langyos tejbe 1 kk cukrot teszünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztet kimérjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát és a felfuttatot élesztőt.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk.
Letkarva, hűvösebb helyen 40 percig pihentetjük, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat, majd a töltelékkel megtöljtük. A széleit elvékonyítjuk és behajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. Azonnal lekenjük tojássárgával, majd hűvös helyen (legjobb kinn), addig hagyjuk (kb fél óra), amíg megszárad.
Begyújtjuk a sütőt 180 fokra. Lekenjük tojásfehérjével a bejgliket és megszúrkáljuk több helyen. 30-35 percig alsó-felső sütéssel megsütjük (nem középen, inkább lentebbi rácson sütöm).
Tipp:
Több éve sütöm, bevált. Nyersen 52 dkg a tészta, 40 dkg a töltelék/rúd. Kisülve 90 dkg.🙂
Másfél adag tésztából 3 rudat sütöttem, dupla adag töltelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









