Diós-mákos bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 ml tej (inkább kevesebbel indítsatok, lisztfüggő)
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Mákos töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 ek baracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Diós töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 kisebb alma reszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek baracklekvár
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Elkészítése:
A langyos tejbe 1 kk cukrot teszünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztet kimérjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát és a felfuttatot élesztőt.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk.
Letkarva, hűvösebb helyen 40 percig pihentetjük, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat, majd a töltelékkel megtöljtük. A széleit elvékonyítjuk és behajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. Azonnal lekenjük tojássárgával, majd hűvös helyen (legjobb kinn), addig hagyjuk (kb fél óra), amíg megszárad.
Begyújtjuk a sütőt 180 fokra. Lekenjük tojásfehérjével a bejgliket és megszúrkáljuk több helyen. 30-35 percig alsó-felső sütéssel megsütjük (nem középen, inkább lentebbi rácson sütöm).
Tipp:
Több éve sütöm, bevált. Nyersen 52 dkg a tészta, 40 dkg a töltelék/rúd. Kisülve 90 dkg.🙂
Másfél adag tésztából 3 rudat sütöttem, dupla adag töltelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »