Diós-mákos bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 200 g vaj vagy margarin
- 70 g porcukor
- csipet só
- 1 tasak instant élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 ml tej
Mákos töltelékhez:
- 250 g darált mák
- 100 g cukor
- 150 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 0,5 kk fahéj
Diós töltelékhez:
- 250 g darált dió
- 100 g cukor
- 150 ml tej
- 5 dkg mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
Kenéshez
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és alaposan dolgozzuk össze. A puha, de nem ragacsos tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
Töltelék készítése:
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mákot. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük . A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A diós tölteléknél is ugyanígy járunk el.
Összeállítás:
A pihentetett tésztát kinyújtjuk egyenként 20×25 cm-es téglalappá. (Se a deszkát, se a tésztát ne lisztezzük!) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen szoros.
A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. 20 percet száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb 20 percet hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk (egészen az aljáig), hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. /Légkeveréses sütő: 160 fok, gázsütő: 3-as fokozat/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »