Diós-krémes szelet recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek darált dió
- 3 ek finomliszt
- 6 g sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 marék egész dió
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.
Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.
A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás, díszítés:
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.
A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.
A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklofolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.
Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »