Diós-krémes szelet recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek porcukor
- 4 ek darált dió
- 3 ek finomliszt
- 6 g sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 marék egész dió
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.
Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.
A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás, díszítés:
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.
A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.
A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklofolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.
Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










