Diós-krémes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek darált dió
  • 3 ek finomliszt
  • 6 g sütőpor

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 3 ek kristálycukor
  • 1/2 marék egész dió

Elkészítés:

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.

Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.

A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.

Krém:

A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás, díszítés:

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.

A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.

A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklofolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.

Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.