Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.
Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.
A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.
A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.
A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.
A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklofolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.
Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.