Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós krémes recept

Diós krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 20 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kiskanál szódabikarbóna

    A habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 3 dl baracklekvár
    • 160 g vaníliás pudingpor
    • 1 liter tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor

    A tetejére:

    • 5 dkg porcukor
    • 10 g vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük.

    A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd az elkészült krémet félrerakjuk hűlni.

    A lisztbe elkeverjük a szódabikarbónát, cukrot hozzáadjuk a tojások sárgáját és a margarint. A lisztben morzsoljuk el a vajat amennyire csak tudjuk a tojásokkal együtt. Adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjunk szép sima tésztát az alapanyagokból. A tésztát osszuk három részre, majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet, mint a tepsink háta.

    A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. A tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. Habot osszuk három részre, majd kenjük az egyik lap tetejére és szórjuk rá a darabolt dió egyharmadát. A másik 2 lapot ugyan így készítjük elő a sütéshez.

    Előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt süssük meg a süteménylapjait. Akkor lesz nagyon finom, puha a végeredmény, ha a tésztát nem sütjük meg nagyon. A hab elég gyorsan pirul, annyi sütés a tésztának is bőven elég. Ha túlsütjük, a tészta nem puhul meg a krémtől.

    A megsült lapokat tegyük félre, amíg ki nem hűlnek. Amíg a lapok hűlnek, addig a kihűlt pudingot keverjük ki a margarinnal elkevert cukorral jó habosra. Az elkészült krémet osszuk két részre.

    A lapokról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Az első lapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a krém felével. A krémre kenjük rá a baracklekvár felét.Helyezzük rá a következő lapot azt is megkenjük a krémmel és a lekvárral, majd rátesszük a harmadik lapot.

    Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg a sütemény tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá