Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A habhoz:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd az elkészült krémet félrerakjuk hűlni.
A lisztbe elkeverjük a szódabikarbónát, cukrot hozzáadjuk a tojások sárgáját és a margarint. A lisztben morzsoljuk el a vajat amennyire csak tudjuk a tojásokkal együtt. Adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjunk szép sima tésztát az alapanyagokból. A tésztát osszuk három részre, majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet, mint a tepsink háta.
A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. A tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. Habot osszuk három részre, majd kenjük az egyik lap tetejére és szórjuk rá a darabolt dió egyharmadát. A másik 2 lapot ugyan így készítjük elő a sütéshez.
Előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt süssük meg a süteménylapjait. Akkor lesz nagyon finom, puha a végeredmény, ha a tésztát nem sütjük meg nagyon. A hab elég gyorsan pirul, annyi sütés a tésztának is bőven elég. Ha túlsütjük, a tészta nem puhul meg a krémtől.
A megsült lapokat tegyük félre, amíg ki nem hűlnek. Amíg a lapok hűlnek, addig a kihűlt pudingot keverjük ki a margarinnal elkevert cukorral jó habosra. Az elkészült krémet osszuk két részre.
A lapokról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Az első lapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a krém felével. A krémre kenjük rá a baracklekvár felét.Helyezzük rá a következő lapot azt is megkenjük a krémmel és a lekvárral, majd rátesszük a harmadik lapot.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg a sütemény tetejét.