Diós kosárka recept

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, sütőport és a tojássárgáját. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
A diót a porcukorral ledaráljuk.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon, körülbelül 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a formákat. Én muffin tepsit és szilikon muffin formát használtam kosárka forma híján.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukros diót.
Mindegyik kosárka aljára egy teáskanál lekvárt teszünk, majd rászedjük a diós habot.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »