Diós kosárka recept

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, sütőport és a tojássárgáját. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
A diót a porcukorral ledaráljuk.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon, körülbelül 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a formákat. Én muffin tepsit és szilikon muffin formát használtam kosárka forma híján.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukros diót.
Mindegyik kosárka aljára egy teáskanál lekvárt teszünk, majd rászedjük a diós habot.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »