Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 400 g finomliszt
    • 12 g sütőpor
    • 100 g porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 250 g margarin

    Töltelékhez:

    • 400 g dió
    • 300 g porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g lekvár

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, sütőport és a tojássárgáját. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.

    A diót a porcukorral ledaráljuk.

    A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon, körülbelül 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a formákat. Én muffin tepsit és szilikon muffin formát használtam kosárka forma híján.

    A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukros diót.

    Mindegyik kosárka aljára egy teáskanál lekvárt teszünk, majd rászedjük a diós habot.

    180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá