Diós kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós kosárka

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 250 g margarin

Töltelékhez:

  • 400 g dió
  • 300 g porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 100 g lekvár

Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, sütőport és a tojássárgáját. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.

A diót a porcukorral ledaráljuk.

A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon, körülbelül 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a formákat. Én muffin tepsit és szilikon muffin formát használtam kosárka forma híján.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukros diót.

Mindegyik kosárka aljára egy teáskanál lekvárt teszünk, majd rászedjük a diós habot.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.