Diós körtelepény recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
- 1 kg körte
- 1 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg vaj+ a formához
- 10 dkg cukor
- 1/2 dl joghurt
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt+ a formához
- 1/2 tasak sütőpor
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd 6 részre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. Citromos, forró vízben félig puhára főzzük, majd vegyük ki a vízből és szárítsuk meg.
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A tésztához a tojásokat a vajjal alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, joghurtot, kakaóport, diót, liszttel elkevert sütőport és az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt elmőmelegítjük 180 fokra.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, majd rátesszük a körtét.
30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményre kenjük rá a lekvárt, majd ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »