Diós körtelepény recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
- 1 kg körte
- 1 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg vaj+ a formához
- 10 dkg cukor
- 1/2 dl joghurt
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt+ a formához
- 1/2 tasak sütőpor
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd 6 részre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. Citromos, forró vízben félig puhára főzzük, majd vegyük ki a vízből és szárítsuk meg.
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A tésztához a tojásokat a vajjal alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, joghurtot, kakaóport, diót, liszttel elkevert sütőport és az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt elmőmelegítjük 180 fokra.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, majd rátesszük a körtét.
30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményre kenjük rá a lekvárt, majd ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









