Diós kocka recept
Ők is elkészítették

A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg zsír vagy 17 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tk rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy 25*30 cm tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »