Diós ischler recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- pici só
- lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle!
Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben dermesztjük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, hirtelen pirul!
Miután teljesen kihűltek a korongok, tetszés szerinti szilárdabb dzsemmel összeragasztjuk. (Nálunk ehhez a sütihez nagyon bevált a meggydzsem!)
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és bevonjuk vele az ischlereket (én ecsettel szoktam csokizni, úgymond befestem őket és rácsra téve hagyom megszilárdulni).
Díszítésképpen a még forró csokifelületre egy csipet darált diót lehet szórni, így szebbek a sütik!
Másnapra puhulós, rendkívül finom sütemény, de dobozba téve, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eláll, tehát tipikus ünnepek előtti sütisütögetéshez ajánlom, kifejezetten ínyenceknek, akik szeretik a hasukat és éppen nem fogyókúráznak! :)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Kicsi adag, én a 3-4-szeresét szoktam elkészíteni! Ha többet készítünk, a hozzávalókat elég csak felszorozni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »