Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-csokis, lekváros szelet recept

Diós-csokis, lekváros szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
    • kb 1 dl tej

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg darált keksz
    • 1 tk rumaroma
    • kb 30 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 70 g étcsokoládé
    • 70 ml tejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük kb 30 percre.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.

    A tésztát a hűtőből kivéve 4 részre osztjuk, majd egyenként tepsi méretűre nyújtjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Összeállítjuk a sütit: lap, lekvár bőven, a diós-csokis töltelék, lap, lekvár és lap. Érdemes a tepsiben összeállítani vagy egy állítható keretben.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével. Díszíthetjük dekorcukorral. Amint a máz megdermedt, szeletelhetjük is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá