Diós-csokis, lekváros szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 70 g étcsokoládé
- 70 ml tejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük kb 30 percre.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát a hűtőből kivéve 4 részre osztjuk, majd egyenként tepsi méretűre nyújtjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Összeállítjuk a sütit: lap, lekvár bőven, a diós-csokis töltelék, lap, lekvár és lap. Érdemes a tepsiben összeállítani vagy egy állítható keretben.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével. Díszíthetjük dekorcukorral. Amint a máz megdermedt, szeletelhetjük is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »