Diós-csokis, lekváros szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
  • kb 1 dl tej

Töltelék:

  • 5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 tk rumaroma
  • kb 30 dkg baracklekvár

Tetejére:

  • 70 g étcsokoládé
  • 70 ml tejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük kb 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.

A tésztát a hűtőből kivéve 4 részre osztjuk, majd egyenként tepsi méretűre nyújtjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Összeállítjuk a sütit: lap, lekvár bőven, a diós-csokis töltelék, lap, lekvár és lap. Érdemes a tepsiben összeállítani vagy egy állítható keretben.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével. Díszíthetjük dekorcukorral. Amint a máz megdermedt, szeletelhetjük is.